Tiger Summer Essentials del 8 Plågor

En sådan fantastisk sommar det har varit. Jag har ingen lust att klaga. Men alltid är det någonting.
Jag har aldrig haft större problem med värmen, men visst var det lite för mycket av det goda av och till. Här hemma gick det ganska bra, men i mina föräldrars lägenhet i Åbo, ffa nattetid, var det inte nådigt.
Dessutom hade jag medlidande för min man, som är bonde, pga den obefintliga regnmängden.
 
Det allra värsta problemet var dock min sömn. Nästan varje morgon vaknade jag samtidigt som min man, kring 5.30 eller senast 7, och kunde inte somna om, trots att jag var jättetrött. Största orsaken till detta var dessa helvetes kajor, kråkor och skator som håller hus i träden utanför vårt sovrumsfönster, och börjar sitt kraxande i gryningen. Jag verkligen, verkligen hatar dem!
 
 
Och visst kan det hända att som tonåring hade jag sovit ostört vidare, men nu är det inte så väl längre. För att kunna sova riktigt gott en natt måste man ha sovit riktigt dåligt en natt typ, så ser ekvationen ut för mig nuförtiden. 
Vi har haft en flygande plastfågel (drake) som ska skrämma bort fåglarna, men den är sönder nu. Det bästa vapnet är egentligen gasolkanonen, som smäller till med jämna mellanrum. Då blir fåglarna oroliga och lämnar fältet.
 
Den eviga plågan i vår familj därtill heter flugor, och visst är jag avundsjuk på alla familjer som på sommaren kan glatt lämna ytterdörren öppen. Hos oss är det helt otänkbart. Vid varje kort dörröppning smyger det redan in någon fluga, trots fluggardiner. 
 
Slutligen tror jag inte att jag skulle må bra av att vara ständigt ledig. Jag har lätt att bli rastlös om jag inte har någonting planerat under dagen. Och vad gör man på landet då barnen är borta/har sina egna kompisar/ egen dygnsrytm och gubben jobbar. Och ingen vet riktigt hur deras planering ser ut, dvs planering saknas helt. Till stan vill jag inte fara då jag inte behöver köpa någonting. Och de flesta träningar är på kvällstid. Många dagar har det varit alldeles för varmt att sitta ute annat än kortare stunder. Och att börja storstäda på semestern, det gör jag bara inte då det inte känns roligt alls. Men att sitta av tiden inomhus, hemma, en strålande sommardag känns också absurt. Idéer för nästa år, någon, eller är det bara livet?