Jag kan ingenting

Jag jobbade häromnatten och mitt huvud fylldes av dystra tankar. Jag läste tidningar med matrecept (orkar inte, och har redan provat på det mesta vad gäller matrecept, i mitt liv), trädgårdsskötsel (kan inte), handarbete (kan inte), pyssel (vill inte plus att det skulle bli fult), målning (kan inte). Tänk om man kunde skapa någonting fint med sina händer, eller åtminstone teckna eller måla!
Så här juletider beundrar jag dem som sjunger fint, det kan jag inte heller. Jag är inte tondöv men rösten har somnat bort för länge sen. Jag älskar hästar och djur, men även där är jag, och kommer att förbli, en riktig medelmåtta.
Inredning är jag rätt kass på, och bygga har jag ingen fallenhet för. Jag har ändå många kvinnliga vänner som kan det här med bygget.
Jag är rätt vältränad just nu för att vara mig, höll jag på att säga. Men fortfarande är jag ingen akrobat/toppresterare/iron woman. Jag har inte det minsta lust att börja plåga mig så, och hälsan skulle nog säga stopp innan jag var i mål.
Mitt jobb tycker jag att jag är rätt duktig på, och det är ju ganska naturligt eftersom jag håller på med det så mycket? Men jag är kass på språk, så även matte.
Det jag kan är läsa på, plugga in saker och kanske skriva ner dem.
Jag förstår mig ofta på hur människor fungerar, men kan inte för den skull påverka dem.
 
Sammanfattningsvis är jag rätt värdelös på det mesta, mycket tack vare att jag inte tar mig för och är bekväm. Det positiva är att jag är duktig på mitt jobb, eftersom det är mitt levebröd och finansierar mycket av vår familjs liv. Med andra ord, jag har blivit vuxen på det mest tråkiga och ändå balanserade viset- jag vet mina styrkor och svagheter och håller mig till mitt bekvämlighetsområde. Inga äventyr här. På samma gång har livet blivit aningen tråkigt. Jag skulle vilja lära mig någonting kreativt där jag kan få utlopp för min känsla för fantasi och estetik. Kanske skulle jag prova på någon form av handarbete? Det nya året får utvisa vad det blir, det lilla kan vara bättre än ingenting.
 
 
Keramikalster gjorda av Jeanette Hultdin, Malå, Brakkonart.
Visa fler inlägg