Sommarlov!

 
Jag har sommarlov! Jag kan inte minnas när jag sist hade så här mycket sommarlov!
Vad betyder sommarlov? Jag lever i nuet. Det är inte svårt med de ljusa, varma dagarna på landet. De ljuvliga lena kvällarna. Katter som går in och ut. Små pojkar som äter glass. En gubbe som jobbar dag och ibland natt på sitt jordbruk.
Det går inte att sitta i solen så länge, det börjar brännas nästan på en gång. På kvällarna är det behagligare. Jag skulle vilja göra som Pondus och sova i blomlådan.
 
Jag sover gott och länge. Jag läser dagstidningen. Jag lagar mat, bakar och småstädar. Jag städar inte under badkaret eller på baksidan av frysen, men det blir sådana små saker som jag länge har tänkt att fixa men inte kommit till skott. Jag har så många bra böcker och tidningar i lager att jag inte ens vet var jag ska börja! Jag tränar i stort sett varje dag och umgås med vänner varannan dag. På kvällarna hinner och orkar jag prata med gubben också. Jag är stark och glad.
 
Snart ska jag jobba en period igen men det är inte hela världen. De kommer en ny semesterperiod sedan...
Stugan ska vi också besöka i några dagar. Jag ser fram emot det...
 
 
Vad kan förstöra en semester som denna? Än så länge ingenting!
Tidigare kunde jag bli rastlös och känna att jag vill göra någonting men hade inte lust att ta tag i någonting ändå. Då får jag ångest. Det känns så att jag slarvar bort de dyrbara semesterdagarna och tiden går. Att jag inte fått ut full behållning av ledigheten. Stress.
En annan fallgrop är att jag kan börja känna mig plufsig och otränad när det är semester. Så länge jag är kvar hemma är det dock inget problem.
Den tredje saken som kan komma över mig är plötslig och väldigt stark melankoli. Det kan ha samband med att barnen åker bort eller bara att det blir lite mörkt på kvällen... Jag antar att det beror på att under semestern har man tid att reflektera över det ljuva livet, och då sjunker det på något sätt in att allt är begränsat. Att vi har allt bara till låns.
Visa fler inlägg