Sommarlov!

 
Jag har sommarlov! Jag kan inte minnas när jag sist hade så här mycket sommarlov!
Vad betyder sommarlov? Jag lever i nuet. Det är inte svårt med de ljusa, varma dagarna på landet. De ljuvliga lena kvällarna. Katter som går in och ut. Små pojkar som äter glass. En gubbe som jobbar dag och ibland natt på sitt jordbruk.
Det går inte att sitta i solen så länge, det börjar brännas nästan på en gång. På kvällarna är det behagligare. Jag skulle vilja göra som Pondus och sova i blomlådan.
 
Jag sover gott och länge. Jag läser dagstidningen. Jag lagar mat, bakar och småstädar. Jag städar inte under badkaret eller på baksidan av frysen, men det blir sådana små saker som jag länge har tänkt att fixa men inte kommit till skott. Jag har så många bra böcker och tidningar i lager att jag inte ens vet var jag ska börja! Jag tränar i stort sett varje dag och umgås med vänner varannan dag. På kvällarna hinner och orkar jag prata med gubben också. Jag är stark och glad.
 
Snart ska jag jobba en period igen men det är inte hela världen. De kommer en ny semesterperiod sedan...
Stugan ska vi också besöka i några dagar. Jag ser fram emot det...
 
 
Vad kan förstöra en semester som denna? Än så länge ingenting!
Tidigare kunde jag bli rastlös och känna att jag vill göra någonting men hade inte lust att ta tag i någonting ändå. Då får jag ångest. Det känns så att jag slarvar bort de dyrbara semesterdagarna och tiden går. Att jag inte fått ut full behållning av ledigheten. Stress.
En annan fallgrop är att jag kan börja känna mig plufsig och otränad när det är semester. Så länge jag är kvar hemma är det dock inget problem.
Den tredje saken som kan komma över mig är plötslig och väldigt stark melankoli. Det kan ha samband med att barnen åker bort eller bara att det blir lite mörkt på kvällen... Jag antar att det beror på att under semestern har man tid att reflektera över det ljuva livet, och då sjunker det på något sätt in att allt är begränsat. Att vi har allt bara till låns.
#1 - - Ditte:

Visst är det skönt med sommarlov! Och ett lov som man inte har en massa inbokat utan kan göra det man vill och mår bra av. Låter så skönt när du beskriver dina tankar.
Just rastlösheten kan jag känna igen , men den har jag inte längre. Vet att den var större när jag jobbade. Glömde då lätt bort nuet.
Önskar dig ett fint sommarlov. Och det känns som om du har det.
PS Har testat din tjeckiska potatissallad och med gott reslultat.

Svar: Kommer du norrut någonting?
Annukka

#2 - - elisabeth:

Det gäller verkligen att befinna sig här och nu, när det är så fint väder som det är just nu. NJUTA och tänka här och nu, ta en dag i taget och sen när jag går till sängs, känna att detta blev en bra dag, Ångest över mörka dagar, att jag måste jobba mm, nja försöker tänka bort de tankarna, sova länge, dricka lite vin, gå och lägga mig när jag känner för det, bara vara ! KRAM till Er !

Svar: Kram!
Annukka

#3 - - Monnah:

Det känns så märkligt för mig denna sommar... Båda mina föräldrar är borta och vi BOR på det som varit min sommar-ö sedan 1983! När jag åker ner till sommarhuset är inte alla som ska vara där på plats, för livet har förändrats! Inget av våra tre barn har ”sommarlov” längre, jag kan rå mycket över mig själv... Det är verkligen annorlunda och något jag måste acceptera. Jag förstår att du både känner stor lättnad och melankoli! Hoppas att du får möjlighet att verkligen fylla på energidepåerna och till och med ligga på plus! ❤️