Ute i naturen- fjällvandring, mitt nya intresse

Gå ut i naturen. Hur många gånger har jag försökt lyda detta goda råd. Gått till tallskogen bredvid bostadsområdet och försökt bli lugnare och lyckligare. Och visst, inte har det skadat mig. Men någon större skillnad på mitt mående har det inte heller gjort.
De överlägset finaste naturupplevelserna har jag faktiskt haft på hästryggen. På stranden, i skogen, i ur och skur, i gassande solsken, plågad av brems och flugor, galopperande i månsken. Hästarna har varit min förbindelse till naturen, och till mig själv.
Att lägga hästlivet på is har varit ett medvetet och plågsamt beslut. Jag undviker hästar. Eftersom jag inte kan få allt, vill jag inte ha någonting alls. Träning på mitt gym har varit bra för min kropp, och även för min själ. Men det ersätter inte hästlivet.
Men när man förlorar någonting, kommer det någonting annat i stället. Det kan ta lite tid att komma på vad det är, så här om någonstans i livet behövs det tålamod.
I somras fjällvandrade jag och Greger för första gången till Dalåive- tack vare en bok om fjällvandring i Vindelfjällen som jag köpt till Greger. Därtill hade turistinformation Hemavan Tärnaby gjort en fin liten broschyr om närlederna i fjällvärlden i regionen, och lagt upp en tävlig om sommartoppar i Hemavan Tärnaby! Under sommarhalvåret ska en vuxen ta 4 utvalda toppar och ett barn under 15 år 2 toppar, då är man med i tävlingen och utlottningen av ett presentkort.
Jag är så glad för denna tävling! Eftersom Greger har varit fullt sysselsatt med bastubygget, så har jag och min son på 10 år börjat samla topparna tillsammans. Och inte bara toppar, tack vare den lilla broschyren har vi funnit så många andra underbara ställen på fjällen. Och här snackar vi natur! Det är helt omöjligt att förbli oberörd inför de majestätiska fjällen, även utan häst. På fjällen är man oftast rätt ensam även om det finns flera tappra fjällvandrare. Det finns plats för alla... Lugnet, naturens storslagenhet och ens egen litenhet blir väldigt påtagliga. Och det är vackert, så oerhört vackert, som om man var i en saga. Bilderna är tagna av en icke-fotograf vilket demonstrerar hur vackert och lättfotat det är!
Laxfjället
 
 
 
Gurkfjället
 
 
Storkittelhobben
 
 
 
 
Nuolpen 
 
 
 
 
 
Fast vi inte ens har haft stugan i 2 år börjar jag redan på ha koll på omgivningarna. Nästa helg, om Gud vill, ska vi upp nästa gång och då vet jag redan vad jag gör. Med eller utan kompis. Fortsättning följer.
PS. Det kommer så mycket spam till kommentarer numera att jag är tvungen att börja förgranska kommentarerna. Så ni vet.
#1 - - Ditte:

Så vackert! Jätteroligt att följa med här i trakterna på fjällvandring. Förstår att du fastnat för att fjällvandra och ni har ju fina möjligheter på nära håll i stugan. Har besökt Hemavanfjällen vintertid men aldrig på sommaren. Väldigt fina bilder.