Inreda eller inte

Jag har alltid sagt att jag är intresserad av inredning. Men att jag egentligen inte gillar det, eftersom det är så arbetsamt och dyrt, och innebär att man får så mycket prylar över. Fixar man en sak så leder det till det andra och vips så får man göra om allting, ja ni vet.
Ett uppenbart missnöje mot vissa detaljer, läs möbler, i mitt hem, har dock lett till att lavinen har rullat igång. 
Jag bytte ett mörkt skåp i sovrummet mot ett bedårande gammaldags skänk och på den vägen är det!
En sak är säker: jag ska aldrig, aldrig mer köpa färdigproducerade möbler, inte ens Ikea-möbler. (Med undantag för säng.) Det finns så otroligt mycket second hand. Dessutom är det bra att veta att möbler har så gott som inget andrahandsvärde alls, möjligen bortsett från vissa klassiker. Får man tillbaka en fjärdedel av inköpspriset på en helt skavankfri möbel så får man vara väldigt glad.
Nu har vi inrett hela vardagsrummet med begagnade kvalitetsmöbler av ek, till bråkdel av nypriset. Att vi inte får nästan någonting för våra gamla Ikea-möbler om än i nyskick, sörjer vi inte över. Man får vara glad om någon ids hämta dem gratis...
Här har ni också en som kommer att vara med på loppisrundor i sommar! Inte för att köpa mig en massa som jag inte behöver, utan för att få ideer och inspiration, och få hälsa på underbara gamla prylar med själ.
Ingen skada skedd, dessa grejer är redan tillverkade en gång, och bara väntar på att få glädja en ny ägare.
Så nu är jag addict på Blocket och Marketplace också. Och vid närmare eftertanke har vi ju numera även bara "begagnade" katter... det är väl i princip samma sak?
 
 
 
Visa fler inlägg