Julen ska vara röd och vit

I min ålder har jag redan hunnit uppleva julen på många olika sätt. Som ivrigt barn, lyckligt ovetande om allt slit bakom. Som stressad mamma som skulle göra allt rätt. Som avslappnad ungdom eller ensamstående kvinna utan barn, som såg positivt på julen men lät alla andra göra förberedelser och stressade inte för sin egen del. Som mer eller mindre frivilligt arbetande yrkesmänniska som försökte trösta sig med att hon i alla fall gjorde någonting nödvändigt och gott.
I år blir det igen familj med hela slanten. Min minimering av konsumption är inget som syns juletid. Jag undviker att köpa skräp i alla dess slag, men köper bra julklappar som kommer till användning. En gång om året kan man väl glädja varandra.
Julmaten har jag däremot spårat ur med, och det beror på att jag tycker att det är så kul att laga mat och baka. Vi är också rätt många här som äter.
I år har jag skippat julkorten, eftersom jag inte hade någon lust. Julgardiner finns, och dekorationer är på lagom nivå. Kalle Anka ska ses.
Framför allt har jag förstått, att julen inte kan vara likadan varje år. Nästa år har jag kanske neongran och egengjord julpyssel, och bakar pepparkakor?
Hur som haver, hittills i mitt liv har jag firat jul på något sätt varje år. Därför, att jag helt enkelt gillar julen.
 
 
 
Visa fler inlägg