Morgon- eller kvällsmänniska?

Är du morgon- eller kvällsmänniska? Jag är ingendera!
På morgonen sover jag som en stock, nästan på gränsen till medvetslöshet. Och jag kan sova länge och drömmer intensivt!
På kvällen blir jag trött och vill lägga mig senast kl 23 om det inte är någonting speciellt.
Däremot så jobbar jag oftast bäst på förmiddagen före lunch, då är jag som piggast i hjärnan.
Under hela mitt liv har jag försökt göra mig till en morgonmänniska, eftersom samhället kräver det. Men inga som helst justeringar hjälper för min sida, eftersom 06.30 är aldrig, jag upprepar aldrig, en bra tid för mig att kliva upp.
07.30 eller ännu hellre 08 däremot är jättebra tider att vakna- även om jag har lagt mig lite sent!
Efter att nu återigen ha varit på kurs och fått unna mig att kliva upp aningen senare på morgnarna måste jag konstatera att min livskvalitet förbättras ca 100% av att jag får ta det lite lugnt på morgonen.
Korrigera mig om jag har fel, men jag tycks ha läst någon artikel som berättar om forskning där man bevisat att de flesta av oss inte är morgonmänniskor och att det dessutom inte går att ändra på.
Då kommer frågan, måste man bli pensionär för att få sig ett drägligt liv? I min ålder och med min yrkeskompetens borde man väl kunna styra upp sitt arbetsliv lite grann, om hela livskvaliteten står på spel?
Jag drömmer om att skruva ner tempot och flytta upp till fjällvärlden. Arbeta där, varför inte även efter pensionsåldern om jag får vara frisk, i min egen takt. Det vore ett paradis för mig.
 
 
Visa fler inlägg