Kroppspositivitet?

Det talas mycket om kroppspositivitet och det är jag 100% för. Jag tycker absolut att det är rimligt att man ska känna sig bekväm och accepterad i sin egen kropp. Jag tycker också att det är varje människas ensak hur man ser ut. Jag tycker att modevärlden och modet måste bli mera inkluderande, så att alla åldrar och kroppsformer lyfts. Och det håller på att hända, jättebra! Vi har olika gener i bagaget och vissa har lättare att lägga på sig extra kilon medans andra har lätt att hålla vikten. Ätstörningar rår man inte heller för, men visst ska vi inte spä på dem hos ungdomar genom felaktiga orealistiska kroppsideal. Jag vill också påpeka att en 45 -åring som ev fött flera barn kan inte förväntas se ut som en 17-åring i kroppen, det är emot alla naturlagar. Därtill är jag negativt inställd till de flesta skönhetsoperationer.
MEN. Och nu kommer vi till den stora men. Jag har oerhört svårt att vara tillfreds i min egen kropp då vågens visare börjar krypa upp över XX kg på min xxx,x cm långa kropp. Jag vet inte vad det är. Det är någonting med kläderna. Magen. Det känns helt enkelt inte bra. Det stör mig hela tiden.
Och när jag går ner 5 kg, obs, inte till anorektiska mått- så är jag tillfreds med livet igen.
När tillvaron blir ångestladdad pga vikten, har jag mina knep. För det första så gillar jag 5:2, en alldeles utmärkt beprövad metod. Men jag är för otålig så jag brukar även kombinera med LCHF- eftersom jag har problem med sockerberoende, och kolhydrater gör mig mera hungrig än mätt.
Nu har jag kört en liten kur igen, och affärslistan ser ut så här:
Keso, kyckling, ägg, paprika, salami, tonfisk, sardiner, mozzarella, päron, lax, cashewnötter, kalkon, chevre, babyspenat, creme fraiche, quinoa,mörk choklad, avocado, zucchini, parsakvistar, kiwi, grape, physalis, misosoppa, tofu, räkor, lime, bananer.
Det kommer man ganska långt med! Jag söker stöd från vissa kokböcker som jag har för ändamålet, och som bygger på 5:2 och LCHF. 
 
 
 
Naturligtvis hade jag gärna accepterat mig som jag är, eller, ännu bättre, inte behövt tänka på vikten alls om den hade hållit sig jämn av sig självt. Men det är så här det ser ut för just mig.
#1 - - Geddfish:

Den där kroppen, den är allt väldigt finurlig.
Min kropp är väldigt nyfiken på allt nytt och reagerar. Sen går det ett tag och så säger den, att nu kan jag det här, så då återgår vi till det vanliga.
Jag hade nyligen mitt ena barnbarn här. Hon är vegan och jag sympatiserade och vi åt samma mat. Min mage blev väldigt glad över det och jag tänkte. Men, som vanligt, nu har den återgått. Min kropp vill bara ha omväxling.
Intressant inlägg! Kram!

Svar: Ja, och det här var ännu mera intressant! Men kan det vara med kroppen som med håret, att när man börjar med ny schampo så känns det först jättebra men sen efter några tvättar återgår håret till det gamla vanliga igen?
Annukka