Saamari!

Finska Savon Sanomat presenterade ett vedertaget alternativ till den omtyckta Konmari-städmetoden, nämligen Saamari! Glöm även dödstädning och meditationsstädning, Saamari ersätter allt.
 
 
Saamari är finska och betyder ungefär Helsicke! Eller Fasicken! Eller rentav Jävlar!
Saamari-metoden hjälper dig att rensa, sortera och städa hemmet på ett ytterst effektivt sätt.
Medan man i Konmari-metoden klappar och kramar sina grejer och känner efter vilka av dem ger en glädje eller "spark joy" så är filosofin och metodiken i Saamari mycket enklare.
Du ska ha rätta förutsättningar- bästa tidpunkten att börja är under annalkande högtid som ska firas hemmavid med många gäster, och helst ska man ha tidsbrist=bråttom!
Fram med sopsäck, trasa, rengörinsspray med mera, och orkanen är lös.
Metoden lovar att det hamnar ett och annat i säcken utan onödiga funderingar, och nu snackar vi inte om spark joy eller ej, utan ren raseri!
Saamari fungerar ungefär som en tryckkastrull, och i sin väg rensar den både hem, kropp och själ. Du behöver bara enkel städutrustning, och en stor säck.
Jag har börjat tillämpa Saamari-metoden pga dess stora effektivitet samt pga att jag har märkt att den är den mest naturliga städmetoden för mig och min personlighet.
Övriga familjen brukar bli så pass fulla av respekt/rädsla mot Saamari-städerskan, att de också ansluter sig till städningen vilket kan ses som en extra bonus.
Visa fler inlägg