Frisk eller sjuk eller däremellan

Konstigt vore det om man inte höll på att bli lite knäpp i skallen. Jag är inte särskilt rädd för coronavirus för egen del, men tala om att ha blivit hypokondrisk. Jag vill ju för allt i världen inte smitta någon annan! Varje kväll är jag alldeles säker på att jag måste skippa jobbet imorgon och gå och testa mig för covid-19. För att jag är övertygad om att jag är sjuk, jag har ont i halsen och så vidare. Men när jag vaknar på morgonen är jag verkligen inte sjuk längre. Allra minst har jag ont i halsen. Så det är bara att knalla till jobbet.
Men sen har jag sjukdomskänningar igen, senare på dagen, och ont i kroppen, fryser, känner att det är svårt att andas. Men är det verkligen så?
Jag vet dessutom att pollensäsongen har börjat och det brukar sätta sig i mina luftvägar, ordentligt, varje år.
Jag skulle inte påstå att jag lever så annorlunda liv jämfört med förut. Med andra ord lever jag precis som vanligt. Det är bara lite glesare på folk runt omkring mig.
Jag kan naturligtvis anklagas för att jag går på gymmet, men det är ju trots allt inte brottsligt hur man än vänder och vrider. Att gå till jobbet borde åtminstone vara ok, jag har inte fått några andra besked. Jag träffar mycket människor, och sjuka människor- det ingår i arbetet.
Slutligen har jag tänkt åka till fjällstugan över påsk. Varför inte? Vi är ju helt isolerade där. Jamen om jag ramlar, när jag åker längdskidor, och belastar sjukvården? Men det kan ju hända här hemma också, och sjukvården i Umeå lär vara mera belastad än inlandets pga coronavirus. Men om jag eller någon i familjen blir sjuk i covid då? Lugn, vi hinner bila hem.
Jag och många med mig skulle nog önska att ha haft det där förbaskade viruset redan, då hade man sluppit fundera och kunnat blicka framåt. Det här liknar ju ingenting!
Min teori, och egen observation, har dessutom fått vetenskaplig bekräftelse idag. De flesta med covid19 har inga eller lindriga symtom. Det är svårt att kämpa mot en osynlig fiende.
 
 
 
#1 - - Gerd:

Så resonerar min svägerska också som håller på att åka fram och tillbaka till deras stuga på Öland. Blir de sjuka, så åker de hem.
Här i Lidköping kommer många till campingen och de handlar gärna i stan och går på Husvagns-Svensson. De fyller ju utrymmena, helt klart.

Glad Påsk till er! Kram

Svar: Glad påsk!
Timeoftiger

#2 - - Rolf:

Man kan hoppas på att det kommer något test som man kan ta hemma.Jo man tänker lite mer på hur man gör i sin vardag.
Glad Påsk!

#3 - - Monnah:

Det är galet, hela alltet. Vi har både sjuka och döda i bekantskapskretsen, men inga var ”helt friska” eller särskilt unga innan och flera har smittats då de varit på sjukhus. Hur många är inte smått hypokondriska i detta? De flesta jag känner är det. ”Coronakondriska”... Lycka till och glad påsk! 🐣