Liane Moriarty

Den här sommaren 2020 har jag haft som mål att INLEDA ett projekt, att läsa alla böcker som jag länge har tänkt att jag borde läsa.
Liane Moriarty från Australien har skrivit bl a Big little lies, som man gjort en tv-serie på. Hon har skrivit många böcker och är fortfarande fullt verksam.
Jag började med hennes bok En annan Alice. Boken var rätt lång (över 400 sidor) och jag kan tycka att man hade kunnat förkorta den lite, den är ju trots allt ingen världslitteraturklassiker. (Ännu.)
Men, i övrigt kan jag säga att själva historien och iden om minnesförlust var väldigt bra, man kunde identifiera sig med den (den kom t om till mina drömmar) och den väckte tankar, samtidigt som den var underhållande och välskriven. Intelligent feelgood.
Om Jojo Moyes sade jag att jag inte skulle läsa flera böcker av henne, men jag kommer definitivt läsa fler böcker av Liane Moriarty. Det är ett bra betyg.
 
 
Boken har flera olika parallella teman. För mig var kanske det viktigaste att vänlighet föder vänlighet, hat föder hat. Det blev så väldigt uppenbart under läsningens gång och ledde till intressanta tankegångar.
#1 - - Monnah:

En annan Alice är definitivt en favorit, och till och med filmen blev bra tycker jag. Jag hade precis laddat böcker på min Letto som bestämde sig för att bryta ihop och lämna detta jordeliv. Inte för att jag inte har 20 riktiga böcker att läsa, men det här var intressant litteratur för mitt kommande yrkesliv. Jaja, jag får plocka upp Svälten och hoppas att den är så bra som jag trodde då jag köpte den!