Läsa mer, nu Jojo Moyes

Jag har en lista i bakhuvudet. Böcker eller författare som jag gång på gång har hört talas om och som verkar vara enormt omtyckta, men som jag inte har läst.
Från Finland tänker jag t ex på Sofi Oksanen och Ulla-Lena Lundberg. Globalt sett tänker jag bl a på Barack Obama och hans memoarer.
Och sedan har jag de populära, lättare böckerna, som gett upphov till serier och filmer. Jag börjar med Jojo Moyes som har förföljt mig länge. Nya böcker kommer och kommer. Är de värda att läsa? Bäst att gå till kärnan på en gång- med den första boken, Livet efter dig.
 
 
...och vad tyckte jag?
-Språket- helt okej, inget störande alls. Budskapet går fram.
-Storyn- proffsigt uppbyggd, lagom lång, naturlig. I slutet blir det nästan lite för mycket dramatik, i försök att bygga upp någon sorts spännande klimax. Det upplevde jag som lite orealistiskt och tillgjort.
-Research- jag är inte högsta expert på ryggmärgsskada eller eutanasi, men jag kan tänka mig att researchen är seriös och välgjord.
-Persongallerin- trovärdig och godkänd. Dock blir inte personerna så levande att de kliver ut ur boken, vilket ju också kan hända ibland.
-Djupare nivåer i boken- ja, de kan finnas. Verkligheten presenteras ur flera olika synvinklar, och det är snodd på att boken klarar av att väcka nya tankar och t om inspirera.
-Grät jag? -lite.
-Kommer jag att läsa uppföljaren Arvet efter dig eller något annat av denna författare- knappast. Jag går inte heller på bio för att se filmen.
 
Vad hände sedan?
 
 
 
 
Pimm's likör är urbrittiskt och såg dagens ljus redan år 1823! Pimm's no 1 Cup är den mest populära varianten. Receptet finns på nätet, och jag kan avslöja att förutom själva Pimm's så är Ginger Ale en viktig komponent. Pimm's dricks ffa på de stora eventen såsom Wimbledon tennisturnering och olika hästtävlingar.
Jag vet inte om drinken egentligen är godare än någon annan, men det är inspirationen och stämningen som räknas!
#1 - - Mia:

Jojo Moyes böcker älskar jag. En i taget, alltså med långa mellanrum. Goodfeeling för stunden. Men det räcker med en i taget och nästa kanske efter ett par år ;-)

Svar: Hej Mia! Jag har flera ggr under längre tid försökt kommentera din blogg men jag kan inte göra det längre. Vet du varför?
Timeoftiger

#2 - - Anonym:

Nej, väldigt konstigt. Ska kolla inställningarna i morgon när jag har datorn igång. Vet två andra som har samma problem, men de har inga egna bloggar. Måste kolla upp det här. Tack för att du nämner det.

#3 - - Rolf:

Det är så länge sedan jag läste ut en hel bok.Har npgra påbörjade och den som jag påbörjat kanske ett tjugotal gånger är Blecktrumman av Gunter Grass.Jag borde gilla den men varje gång ger jag upp efter ett femtiotal sidor.Jag får nog ge den en chans till och då ett lite fler sidor.

Svar: Prova med Jon Krakauers Tunn luft! Den var så väldigt spännande och bra.
Timeoftiger

#4 - - elisabeth:

tack för dina boktips, det gillar jag , att läsa ngt annat än det fabricerad som jag oftast läser.. Och sen ett drinktips, denna drink är för mig sååå god I like a lot när det är varmt och mysigt ut, hoppas Ni har det bra men det ser så ut på Instagram KRAM

Svar: Om du vill ha/låna böckerna så bor du ju på rätt avstånd! Hör bara av dig isf. Kanske träffa "Sisus syster"?
Timeoftiger