Dag 3 Serve-Tärnasjö

Ca kl 8 vaknade jag då jag höll på att grillas ihjäl, och kunde inte andas pga värmen. Antalet knott och brems utanför tältet var samma som kvällen innan, dvs maximal. Vi åt gröt och äggröra och gav oss iväg med glädje. Denna plats skulle inte göra oss lycklig!
Leden började brant uppför, över Servetjåhkka. Klockan var 10.30, värmen steg återigen och det var helt vindstilla. Axlarna värkte fortfarande men det gick ändå bättre att gå och bära än kvällen innan, då kroppen hade fått hämta sig under natten.
Väderprognosen hade hotat med åska, och vi hörde den bakom oss. Men den kom aldrig ikapp oss. Värmen var lika outhärdlig som dagen innan, och bremsen lika envisa och målmedvetna. Men vyn bakåt mot Ammarfjällen var fin, ffa Suvlåjvve syntes bra! Tärnafjällen (Norra Storfjället) började också synas framför oss så fort vi kommit över kammen av Servetjåhkka.
 
 
 
Lunchen åt vi vid en bäck, en jättefin lägerplats. Ris, ölkorv och oliver smakade gudomliga. Det är som att jag har fått barndomens smaksinne tillbaka! (Däremot så smakade inte proteinbar bra alls, väldigt artificiellt och konstigt.)
 
 
Överhuvudtaget gillade jag denna sträcka väldigt mycket. Vi gick upp på höjd med fjällhedarna och -sjöarna en bit under oss. Det var fantastiskt vackert och rogivande.
 
 
För övrigt var den vanligaste synen framför mig denna:
 
 
Poppe var mycket snabbare än vi vuxna. Men det var ju ingen snabbhetstävling. Jag gnetade på i min egna, långsamma men pålitliga takt.
I skogen innan Tärnasjöstugan höll jag på att få spader över den heta tryckande luften, knott och brems. Men konstigt nog minskade mängden knott och brems i skogen drastiskt någon kilometer innan vi nådde Tärnasjöstugorna. Jag förstår inte varför, men det var inte inbillning som jag först trodde. Kl 17.30 var vi framme.
 
 
Som belöning för dagens möda fick vi en fantastiskt fin tältplats vid Tärnasjön! Sparsamt med ohyra för första gången (och jag som trodde att det skulle vara mest mygg kring Tärnasjön!), underbar vy, vatten, lugn och ro. Men att bada i Tärnasjön var nästan olidligt kallt!
 
 
 
Vi hade en hel kväll för oss själva, bara vara och prata lite med varandra, reflektera över det som varit. Och äta gott såklart. Det blev Real-turmat Lappskavs, som var riktigt mättande och gott. Vi somnade och sov gott. Åskan gick runt oss, vi såg och hörde den, men den kom aldrig riktigt nära.