Vad gör mig glad

Förra inlägget gick i ångestens tecken, och nu är det dags för någonting mera positivt!
Jag har nämligen märkt, att jag kan höja mina energier betydligt genom att medvetet "fylla på". Jag tillhör de människor som njuter nästan mest av att se fram emot saker. En klassiker är ju att boka en resa att se fram emot, helst på hösten eller vintern. Men det har ju inte gått så bra under pandemitider.
Till stugan har vi dock kunnat fara, och i sommar ska vi åtminstone resa till Abisko, för att bekanta oss med de mörka och höga fjällen.
 
 
Nämligen, fjällen gör mig alltid glad! Jag har inte riktigt kunnat räkna ut varför, eftersom jag aldrig har fått det minsta glädje av att "ta en promenad i skogen" (besvärligt)- såvida det inte har varit på hästryggen. Fjällen är vildare och finare än låglandet för mig.
 
 
Djuren gör mig glad! Allra gladast blir jag av hästar. Jag behöver inte nödvändigtvis rida, utan alla sysslorna i stallet har samma goda effekt. Men en liten katt, som kommer hem efter att ha varit "försvunnen" i några dagar, kan också göra mig överlycklig. Jag är en djurmänniska, och jag tycker om de flesta djur, precis på det samma magiska sätt som jag gjorde när jag var barn.
 
 
Saken som alltid får mig må bra är årstiden efter att ljuset bryter ut och allt börjar grönska här i norr. Min gamla vän storspoven verkar återkomma varje år och jag älskar honom! Jag blir nästan euforisk och får dåligt samvete för varje stund då jag inte är ute. På natten ser jag det nästan rosa ljuset utomhus och känner mig salig. Jag har ångest för när det vänder och sommaren tvinar bort. Det är OK med mörkret en tid, men den mörka årstiden är för lång för mig. Låt det alltid vara maj-juni, och helst bra väder!
 
 
 
Det är självklart för mig och många andra, att må bra av att umgås med familjen och vänner. Men som kontrast kan jag även må bra av ren ensamhet någon gång.
Samma sak är det med sömn. Aldrig mår man väl så bra som efter en natt med god sömn. Men jag kan också må ohyggligt bra på morgonen, och flera dagar därefter, av att ha jobbat hela natten och knappt sovit alls! Det är så härligt att gå hem på morgonen och få lägga sig med gott samvete.
Nu ska jag fortsätta njuta av den absolut finaste årstiden som finns. Måtte ni må bra allihopa!