Det ska inte vara för roligt på sommaren!

Ni har kanske märkt eller rentav undrat varför jag inte har kommit med några bokrecensioner på sistone. Skälet är enkelt. Jag är upptagen på annat håll. I påskas började jag nämligen slutligen läsa en engelsk bok som jag fick av en vän år 1996, och som då var alldeles för svår för mig rent språkligt. 25 år har gått och jag har lärt mig lite mera engelska, men fortfarande är Bill Brysons Notes from a small island rätt svår för mig. Det är en amerikan som bott i England halva livet, journalist dessutom, och de engelska orden är många och målande. Dessutom beskriver boken hans rundresa i England inför återkomsten till USA, och den vimlar av byggnadstekniska termer och ord som beskriver landskap, vilka är inte min starka sida. Efter att sommaren har passerat har jag endast ca 80 av de 350 sidorna kvar, måtte jag bli färdig någon gång i detta liv.
 
 
Och för att göra det hela ännu knepigare, började jag också brodera en förritad duk, som jag köpt för mycket länge sedan. Den var också arbetssammare än vad jag trodde.
Jag har varvat med boken och duken stora delar av sommaren, och först nu till hösten börjar slutet närma sig avseende båda två. Och då börjar livet igen!
Förutom ovannämnda slit gick sommaren åt fjällvandringen som jag ju har skrivit om en hel del, och makens 50-årskalas som blev en mycket trevlig tillställning. Vädret kan jag inte klaga på heller. Motvilligt lägger jag alltså sommaren 2021 till handlingarna nu. Välkommen hösten!
#1 - - Monnah:

Se, det låter som en fin sammanfattning! Vi har också välkomnat hösten. Idag är den här på riktigt. Oj, vad det regnar!

Jag är imponerad av dig som låtit en bok ligga och mogna så länge! Jag vet inte om jag hade haft tålamodet... När jag pluggade 2019-2020 var jag tvungen att rivstarta min engelska igen då så mycket av litteraturen jag läste var på det språket. Har nu en hög på säkert 15 böcker som jag vill läsa, både privat och yrkesmässigt och känner mig lite stressad. Din berättelse om den här boken lugnade mig lite! Tack.

Svar: Boken har nog bara legat i hyllan i alla år... Som ett dåligt samvete. Du är säkert duktig på engelska som har bott i USA så länge!
Timeoftiger