Lilla Elli längtar till sommaren

Lilla Elli går inte ut. Ibland vill hon kika ut från dörren men vänder lika snabbt 180 grader och springer sin väg in i huset igen.
 
 
Elli fördriver tiden genom att sova. Troligen drömmer hon. Om varma dagar, drömmiga ljusa nätter, feta möss. Högt, doftande gräs där en katt kan gömma sig i bland. Vad mera kan en katt behöva?
När Elli har varit försvunnen i många dagar, blir husfolket (läs matte) oroliga. Elli är kanske inte så långt borta alls, bara i sitt stora grönskande vardagsrum, men det är frustrerande för oss att inte veta var hon är exakt och om hon mår bra.
Men skulle Elli trivas med en stor klump till GPS-sändare runt halsen? Jag tvivlar på det.
Det sägs att det håller på och ljusnar nu. Inget jag har märkt av. Januari är och förblir min hat-månad. Men snart så.
Det är skönt att veta var Elli är. Men när hon försvinner nästa gång, försöker jag komma ihåg att livet är till för att levas.
#1 - - Monnah:

Vi får hoppas på ljusare tider, både för dig och Elli! Själv njuter jag av att det är märkbart ljusare både morgon och kväll här nere i söder. Det har vänt!

#2 - - Anonym:

Jag har en katt som jag vill överbeskydda och mer eller mindre hålla inomhus men precis som du så säger jag till mig själv att katten måste få leva som den vill. Men visst blir man orolig ifall den inte sitter utanför dörren på morgonen.

Svar: Jag förstår så väl!🙂💕Det är en ständig balansgång det där. En av våra katter blev faktiskt överkörd men vad jag vet brukar Elli inte vara till bilvägen, problemet är bara att hon inte visar upp sig regelbundet.
Timeoftiger