Det som kan j*vlas gör det

Vilken period av krångel vi har haft!
 
 
Kan inte bara någonting funka som det ska för en gångs skull?? Jag skulle kunna skriva en överlevnadshandbok om allt som kan krångla i ett hushåll, och framför allt på stugan. Däremot så framkommer det inte från boken hur man löser allt. Om inte jag hade haft min man vet jag inte hur jag hade klarat mig och jag menar vad jag säger.
 
Genom tiderna har vi otaliga gånger varit utan vatten i stugan! Ena gången hade slingan som värmer inkommande vatten på vintern gått sönder, med resultat att vattnet hade frusit. Andra gången hade vattnet frusit i rören som gick under stuggolvet, och dessa rör har min man sedermera dragit om inomhus. Tredje gången hade den sk kranen nära vattencentralen rostat sönder efter decenniers bruk. Den gången fick vi vänta till tjälen hade gått och marken tinat upp, innan min man kunde gräva upp jorden och byta kranen. På köpet fick vi bättre vattentryck och bättre smak på vattnet.
 
Men förra helgen, då min man och hans kompis som är elektriker, skulle göra lite eljobb, var stugan plötsligt helt utan el!!! De kunde kolla att elskåpet i stugan funkade och att det fanns el i stolpen utanför. Skräckscenariot var att tjälen skulle ha rivit loss själva elledningen som går mellan elstolpen och stugan. Nu var det dock så lyckligt att felet var i Vattenfalls elskåp. Tur att inte detta hände under kallaste vintern, annars hade nog hela stugan frusit sönder. Nu kom vi undan med förstörd mat.
 
Möss har vi haft både hemma och i stugan. Ultraljudsdosa på vägguttaget har enligt mig ingen effekt på mössen alls. Däremot så har jag skyddat all mat, som inte redan är skyddad av konstruktionen av köksskåpsmodulerna, med täta plåtburkar. Och Greger har tätat, både inne och ute, med olika material och strategier. För stunden är jag försiktigt optimistisk.
 
Flugor inomhus har vi blivit av med bara i år genom att näta in ventilationsrören. Jag är så lycklig att det funkade, och jag har faktiskt brädat Anticimex i tankeverksamhet och flugkännedom.
 
I väntan på nya motgångar önskar jag alla läsare trevlig vår!
Visa fler inlägg