Resume över en hektisk semestervecka och en del annat

En god vän önskade idag att jag skulle blogga, så jag gör ett försök. Senaste veckan har mitt liv varit hektiskt men kanske inte så spännande. Samtidigt med sommarvärmen kom min första semestervecka som nu är "förbrukad" och byts mot 4 veckors arbete. Det är egentligen bara de två senaste dagarna då jag har haft lite semesterkänsla. Men vad sjutton har jag gjort då??
- Om du vill ha ett lugnt liv, skaffa för Guds skull inte djur. Det jobbigaste med hundvalpen har nästan varit de olika bilburarna och dynorna som helst ska vara av rätt storlek både för bilen, buren och hunden. Och vi hann även träffa en hundcoach för att komma ihåg med "träningen"...
 
 
Katterna har skött sig fint (bortsett från sporadiska fynd av kräkning/bajs/nya klösskador på interiören alltså) men ett veterinärbesök klämde vi in, jag väntar nu på resultaten.
 
 
Och gällande akvarium är det ju sällan själva firrarna som är bekymret- det är växterna, skräp och algerna som tar mest tid.
 
 
-Min bil är nu i behov av reparation för kanske femte gången under de senaste månaderna. Jag kanske borde byta ut den men har ingen lust.
 
 
- Vattensängens madrass gick sönder. Att byta mot en ny tog en hel dag, tur att det ändå var sommar.
 
 
-Familjens niondeklassare gick ut grundskolan. En stor fest med en massa gäster och planera och laga maten själv var ett större företag. Städat blev det också! Och, i samma veva införskaffade vi några köksmaskiner som present. Plus en blender för oss själva eftersom denna sommar ska bli en smoothie-sommar!!😃
 
 
-På det lite möten, naprapat och frissa... inte konstigt att jag hade vad jag gjorde!
 
I morse började jag dessutom rensa ut min mail! Jag hade kvar typ alla Ica-erbjudanden från 2020 så det var verkligen dags. Men vilket roddande det har varit med allt i mitt liv! Jag förstår verkligen att jag velat bli köpfri. En massa ärenden som har tagit min energi och uppmärksamhet, för många. En del har naturligtvis varit nödvändiga, men absolut inte alla. Jag vill ha lugn och ro!!
 
På sommaren småläser jag bara böcker som jag verkligen har lust med. Som den här trevliga om Tove Jansson.
 
 
Och nu har jag en hög som jag väljer ur när andan faller på. Helt kravlöst.
 
 
Fysiskt är jag väl i ok skick, och inget i kroppen bråkar jättemycket just nu. Men jag märker att varje krämpa drar mig ändå lite neråt i det långa loppet. Inte blir man yngre inte. Men sommarens fjällvandring runt Kebnekaise är i nuläget fullt görbar, det är ett faktum! Det blir bara jag och Greger så vi får väl traska på i lugn och ro... av någon underlig anledning ser jag fortfarande jättemycket emot det!!
#1 - - Monnah:

Vad roligt att få läsa. Just nu sitter jag och poöustar ut efter skurande av veranda. Har inga husdjur och inga barn hemma, men ändå oändligt lång lista. 😂 Glad att jag kan och orkar jobba. Ha en fin jobbmånad efter denna ”semester”!